VM kvalifikation cykeltrial 13-14år.

5 glade drenge
5 glade drenge

I forløbende weekend afholdt vi Danmarks første UCI Trial, her var det de 13-14 årige der var i action, de skulle køre om 5 VM pladser til youth games i Belgien. Vi har mange unge dygtige kører i Danmark og da vi skulle have en fair udtagelse var det nødvendigt at lave et stævne hvor alle i samme aldersgruppe kørte mod hinanden, flere af kørerne kører i dag i forskellige klasser. Dagens stævne blev afholdt i forbindelse med1. afd, af  SRAM ligaen på klostermarken i Viborg hvor  DCU var på pladsen for at se hvad drengene kunne.

Vi havde bygget en sektion ved målområdet i stammer og kabeltromler, mens de andre sektioner blev bygget i stenene i Nordisk park 300m fra MTb stævnet. Sektionerne her var ren natur, sektioner krævede super teknik og virkelig god kontrol, ikke noget højt, men mange små detaljer som skulle passe hele vejen gennem sektionerne, og så lige de 2 min.

Stenene har lagt på pladsen i mange år, men på modsat side af Viborg søerne, og sikkert derfor at drengen aldrig har opdaget dette fantsatiske sted.

Sektionerne var bygget svær, altså tæt på det de vil opleve i Belgien og jeg må sige at jeg er imponeret over hvad alle drengene kan, det er altså højt niveau fra alle.

Nicolaj Sørensen vandt stævnet suverænt med kun 5 fejl af 60 mulige :0), imponerende når jeg ved at de 5 fejl var sjusk, da Nicolaj med fuld kontrol på cyklen svingede baghjulet ud over en afmærkning hvilket giver 5 fejl. Altså har han kørt 100 % fejlfrit på 11 sektioner, flot Nicolaj, men samtidig en reminder om hvor lidt der skal til for at få “dumme” fejl :0).

Nummer 2 på dagen blev Jonas Jensen, han startede dårligt og lavede 5 fejl i de første 2 sektioner og var faktisk klar til at pakke bilen og køre hjem, men efter en afkøling i skyggen var han klar igen og kørte sig fantastisk op på en samlet 2 plads  med 21 fejl.

Kasper Arentz nappede 3 pladsen og så med 21 fejl, men med færre nuller, Kasper havde problemer med en bestemt sten i Nordisk park, den kostede ham dyrt, det var også her vi fandt Kasper efter konkurrensen i færd med at træne ;0), helt rigtige indstilling Kasper.

Thor Bay blev nummer 4 som det ses på billedet er han ikke helt tilfreds, men alt i alt var det jo top 5 som var afgørende. Thor havde lidt problemer med nerverne i starten, dette giver hurtigt lidt prikker og med lidt for mange prikker bliver presset jo ikke mindre, vi ved at du kan Thor, du skal bare slappe af og køre som til træning :0).

Den afgørende 5 plads havde vi spået stor kamp mellem Gustav Jensen og Carl Schmidt, begge gør det utroligt flot og de kæmpede da også bravt fra første sektion. De kom ofte langt i sektionen, men når de nåede enden var de enten tør for tid ellers havde de sat lidt for mange fødder. Det lykkedes dog Carl at komme gennem en ef stensektionerne på 2 fejl. Umidelbart skulle man ikke tro at det ville være nok men som dagen gik og kræfterne  slap op var det nok til at sikre sig 5 pladsen.

Gustav kæmpede flot.
Gustav kæmpede flot.

Gustav Jensen måtte altså trække det korte strå i denne omgang, han kæmpede bravt, og jeg håber bare at han er mere motiveret til at træne og vi glæder os til at han forhåbentligt vil med næste år. Jeg fik en snak med Gustav efter stævnet, han var selvfølgelig skuffet men var okay, DCU var flinke og kalde ham med op på podiet til præmie overrækkelsen, I gjorde det alle fremragende, flot kørt drenge.

Jeg skal i øvrigt også takke alle de som hjalp DCU med teknik øvelserne lørdag, her var trialdrengene dommere og ikke altid lige populære hos forældre der mente at disse øvelser var noget p.., De samme forældre skal bare tænke på at det er for at gøre deres børn bedre teknisk, der kunne jo ligge et væltet træ på sporet til en world cup og med de samme øvelser ved EM kan det jo være rart at de er forberedt hjemme fra frem for at få et tillæg på flere minutter.