Tom's Juleræs 2015

Morten og Henrik på BETA
Morten og Henrik på BETA

Tom’s Juleræs blev lørdag d.19 afviklet tæt ved Skanderborg,  på Facebook var det tydeligt at der var stor interesse for eventen, dette trækker i sig selv flere med. Jeg må sige at det var fedt at møde op på stedet, der var start kl. 12.00 men allerede kl.945 var der masser af kører klar på pladsen mens der stadig kom biler til stedet. Jeg har ikke det præcise tal, men et sted mellem 100 og 150 MC kører blev tilmeldt de næste par timer og starten måtte flyttes til 12.30 for at nå det. Ruten var lagt ud fra græsmarken med en lille sidespor ned i skoven hvor der var et par gode spor som vi kunne se ville blive glattere når der først blev kørt på det, resten af  ruten var dog lidt flad for os, mest på græsmarken hvor der var udlagt en mindre cross bane, ikke så teknisk for trial men vi måtte jo bare give noget gas :0). Som en del af eventen skulle der løses opgaver for at alle kunne se at de var havnet på ertte hylde med motorsport. Der skulle køres 4 omgange, en opgave pr. runde, slå søm i, skyde med luftgevær, løses spørgsmål og sidst spises hotdogs, før målstregen var i syne. Kort før start blev hestene fjernet fra marken og kørerne blev sendt afsted for hver minut, for hver kører kunne man se at det blev mere og mere pløret, mudret kom længere og længere op af bukserne,  mange kæmpede med det fedtede føre, mens andre klarede det uden de store problemer. Fedest var at alle kæmpede og smilede med hjulspinn banen rundt, masser af glade mennesker som havde en super dag med masser af ligesindede om det var 2 eller 4 hjul :0).

Vi stillede som sagt op med trial, sporet var lidt fladt og ikke så teknisk, vi havde det let nede i mudret, men alt det flade på marken var ikke så sniger venlig, vi håber nu bare på at vi senere skal på besøg og lege lidt på de stejle skrænter ned til søen :0)

BETA:

Jeg havde på dagen medbragt mine 2 BETA demo cykler så de kunne ses i action, jeg havde på forhånd aftalt med Morten Andersen og Henrik Arvad om at de kunne låne dem for at vise dem frem. Morten og Henrik kører normalt trial, så det var lidt nyt at hoppe over på sådan et højt apparat og køre med uden træning på cyklerne. Morten var klar og glædede sig til at teste de nye BETA modeller mellem de andre kører, jeg var sikker på at han ville gøre det godt, og super som alternativ træning. Morten kørte som forventet, sikkert hele vejen uden større fejl, det fedtede føre er perfekt til en trial kører så her var ikke de store problemer.

Morten gjorde som jeg havde håbet, han præsenterede BETA på fineste vis ved at nappe førstepladsen, om det var hans evne til at spise hotdogs eller slå søm I skal jeg ikke sige, nu ved I at Beta er på banen, den virker med den rette chauffør :0)

Da alle var færdige var der fri leg til de som havde energi, der blev leget og flere var ude og teste BETA modellerne. 2 og 4 hjul på tværs af alt, på og uden for afmærkningen mens et hold af hjælpere ryddede op på marken. Jeg kan med 100% sikkerhed sige at hestene ikke har noget at spise på marken efter denne weekend alt græs var klippet ca 5 cm. under jorden, jeg håber der er foder i staldene ellers må vi antage at de kommer på kraftig kur.  Stor tak for at denne type mennesker stadig findes, vi kommer en stor flok race gale mennesker med maskiner og pløjer alt op, alle har en fantastisk dag, store smil, marken er klar til såning i foråret, stor tak for at dette stadig findes. 

Jeg er sikker på at vi kommer igen i 2016 hvis ikke hestene gør modstand.

Jeg har ikke så mange billeder fra dagen, men se flere super gode billeder på facebook, “Tom’s Juleræs 2015”

Scroll to Top