Jonas Kristiansen nr. 4 ved UCI VM i Afrika.

Jonas på 0 fejl
Jonas på 0 fejl

Som flere sikkert har set fik Jonas Kristiansen muligheden for at repræsenterer Danmark ved UCI VM i Pitermaritzburg i Syd Afrika. Dansk Cykel Union støttede op om projektet efter de flotte resultater han havde lavet internationalt i sæsonen, hvor han havde vundet VM og EM i BIU, samt blevet nummer 4  til UCI EM. Målsætningen for VMet var at tage medalje hvilket vi vidste var svært, men muligt hvis det kørte optimalt.  Alle de kører han skulle op mod havde han før sat til vægs, så vi var spændte på at se opbygningerne i Afrika da det allerede her giver et indblik over hvilke kører det passer bedst til. Sektionerne til kvalifikationen så ganske gode ud, masser af teknik, noget som passer Jonas godt. Vi var rimelig sikker på at Jonas nok skulle komme mellem de 8 bedste der ville nå finalen. Onsdag skulle Jonas så i ilden, opvarmningen gik rigtig godt og det så fint ud. Alle kører skulle starte kl. 10.00 og skulle så hoppe gennem 6 sektioner 3 omgange på samlet 2,5 time, starten gik fint 0 fejl i første sektion, efter dette havde Jonas så et par kiksere vi normalt ikke ser, en bedømmer mente at hjulet var uden for afmærkningen, altså max straf. Vi prøvede at få lidt rytme på og få det til at skride, men alt gik galt, Jonas var tydeligt presset og havde på første runde 16 fejl og 2 runde 20 fejl, vi snakkede lidt og blev enige om at gå om bag ved hegnet og slappe af et par minutter. Jeg tjekkede resultaterne fra de andre og kunne se at det skulle gøres bedre bare for at være i top 8. mit bud var at han skulle ned på 10 fejl på sidste runde for at nå finalen, vi snakkede lidt og han var klar på at gøre det. Jonas trak sig op af hullet og kørte præcis de 10 fejl og nåede så i mål som samlet 7er og finale klar :0)). Nu havde vi et par dage til at få styr på cykel og Jonas, vi valget at se lidt downhill og mountainbike ad det lå lige ved siden af trialområdet.

Vi havde haft support til Jonas fra de andre danske deltagere, og nu var det vores tur til at heppe. Malene Degn var blandt favoritterne i Mountainbike U 19, her havde hun tidligere på året vundet EM og der var store forventninger fra både hende selv og alle danskere som var til stede. Vi valgte at stå ved en god nedkørsel og så de første kører, men ingen Malene, øv,øv, vi gik til målområdet of fandt den danske lejer for at få nyt, og kunne har så få den dårlige nyhed at hendes gearskift var blevet påkørt i starten og at hun derfor ikke kunne fortsætte. Malene var selvfølgelig helt nede og vi havde det også helt dårligt over hendes store mål var fejet af banen kun få meter far start. Vinderne af klassen viste sig senere at være de europærer som Malene plejede at cykle fra :0(. På herre siden var det så de 3 danske  U19 kører der skulle afsted, her var forventningerne en top 20-25, her lå de også på første omg. men faldt lidt tilbage til sidst.

Fredag var det så finale, Jonas var klar og havde forhåbninger om at de ville gå bedre, kort før start begyndte det dog at regne hvilket gjorde de afbarkede træstammer og malede sten meget glatte, dette var ens for alle men alligevel lidt ærgerligt til finalen.  Det viste sig også hurtigt at  han kørte bedre, han kom fornuftigt gennem de første sektioner, og var okay med. I sektion 5 kiksede han desværre så på en glat stamme da cyklen skred et relativ simpel sted, dette ærgrede ham meget, og det var måske med til at han også kiksede næste sektion. Anden omg. kørte ok og da resultat blev gjort op stod Jonas noteret som nummer 4 samlet. Jonas var lidt skuffet, men alligevel var det jo ikke helt galt at være verdens fjerde bedste Junior. Vi kunne se at fejlene på første rundt var lidt dyre havde han ramt rigtig på sektion 5 havde Jonas sikkert haft sølv omkring halsen. Nummer 1 var på dagen var suveræn Bernat Seuba Spanien, som vandt fortjent. Det var første gang der var afholdt trial i Syd Afrika, og vi må sige at det var udført perfekt, sektionerne som var malet som dyr, og helt igennem et godt arrangement. Stor tak til Dansk Cykel Union for støtten, uden dem havde Jonas aldrig nået til Afrika, Jonas kiksede medaljen men kvitterede alligevel med bedste danske præstation. Næste år afholdes VM i Lillehammer i Norge, også med dansk deltagelse :0))

Her lige lidt billeder fra sektionerne.

 

 

Scroll to Top