Fantastisk DM finale i Viborg.

 

Jacob og Jacob på toppen af A klassen
Jacob og Jacob på toppen af A klassen

Så er DM 2013 afgjort efter hård kamp i flere klasser.  Viborg Trial Klub  afholdt Finalen i deres 1200 m2 hal, med masser af udfordring. Op til stævnet blev der bygget på højtryk, både på sektioner men også på klubhus, trappe og tagterrasse for at være sikker på at vi kunne være der og få en god dag.

For mig var det vigtigt at vi lavede alt om så vi ikke havde hjemmebane fordel, da der jo var tæt kamp, specielt i B- Klassen. Vi byggede kreativ i kabeltromler på helt nye måder, dækkene blev vendt, mens betonen også blev flyttet rundt dagen før. Robin Morewood var flink at tilbyde sin hjælp, så han byggede ny sektion i kabeltromlerne.

Som jeg så det var sektionerne perfekte alle var udfordret, havde det været sværere var det umuligt for nogle og var det lettere havde flere nul på hele stævnet. Vi havde selvfølgelig bygget se værdige sektioner, og jeg tror nok at de som kom på besøg fik sig lidt af et chok over hvad man kunne på cykel. Flere mente da også at det måtte være farligt og henviste til Gustav Grefstad der stod med fingeren i gips. Her kunne vi så klargøre at han var tilmeldt stævnet men desværre ikke kunne deltage da han havde været ude og spille fodbold :0(.

Jeg vil ikke skrive det store om kører og div. klasser, men blot konstaterer at  Dansk Trial har udviklet sig helt fantastisk over få år. Ingen tvivl om at Viborg og Holbæk har fat i den lange ende med indoor hal osv. men Mejrup IF har en hel hær med unge klar til at udfordre om få år, Thisted har i år medalje med hjem via Peter Jepsen, Allan på Thisted ungdomskole arbejder hårdt med nye der er på vej.

Vi startede året ud med ny Half/Half klasse, her var der ikke stor tilslutning i starten, da det jo ikke var rigtig, men i de sidste par afdelinger har vi set at det virker, Daniel Enevoldsen har kørt E/A og kunne faktisk køre alle sektioner  med undtagelse af sektion 6. I klasse A var det Jonathan Fjendsbo som valgte samme løsning, også her kom han sikkert gennem sektionerne med smil på læben.

Vi havde besøg af Adam Morewood fra UK, Adam er Europamester i klassen 10-12 år, han viste også til DMet, at systemet virker, B sektionerne var lidt for lette så han valgte A/B og kørte alle sektioner på 11 fejl.  At Adam kom forbi var fantastisk, drengene i Danmark kunne se at hvis man træner kan man blive dygtig og samtidig fik de lært noget ved at se ham køre. Stor tak til familien Morewood for at de ville tage turen herover.

Presser Svenskerne :0)

For få år tilbage var vi lilleput nation samlignet med Sverige, men vi må sige at vi presser på, Joacim Nyman som forhåbentligt er med fremme i VM 2014 sammen med Jonas Kristiansen måtte se sig slået i Viborg, dette en stor skalp for Jonas, dog vil jeg sige at det var tæt. Nymann og Jonas har planer om fælles træning før VM start 2014 så Scandinavien kan vise at vi også kan cykle, måske skal vi have lavet nyt flag til VM ;0). Erik Juric viste også at han kan presse de bedste med en 2 omg på 8 fejl. Erik vinder også fortjent det samlede DM i Elite Klassen, stort tillykke.

Klasse A havde på dagen også Sveriges nummer 1 og 2 i A-klassen med, Victor Frederiksson og Victor Hedin, begge kører har højt niveau men de måtte se sig slået af Storgaard og Arentz, Arentz har kun kørt trial i små 2 år, hvilket er ganske flot.

B- klassen var en gyser fra start til slut, William Petersen trak det længste strå foran Nicolai Sørensen og upcomming Emil Kallesø.

C-klassen var rent Viborg opgør, Kasper Arentz, Thor Bay, Jonas Jensen.

5-10 år  fik Holbæk sin 2 guldmedalje med Gustav Jensen, foran Mikkel Asmussen og Peter Jepsen

Her link til TV Midt Vest:

http://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=29420

Viborg Stift bringer længere artikel i dag.

Resultater fra dagen og samlet ses her:

Resultatliste Viborg Indoor 2013

Samlet DM stilling

Lidt stemningsbilleder fra dagen: