DM Finale MC i Hårup med succes.

Dansk mester 2013 Morten Andersen, Jotagas
Dansk mester 2013 Morten Andersen, Jotagas

DM finalen i MC trial 2013 er nu afviklet med stor succes. Op til stævnet var der lidt tumult da det efter planen skulle have været kørt i Høver. Ingen hemmelighed at  der blev talt med store bogstaver på kryds af landsdel, varme telefoner, da vi jo ikke måtte køre i træningsområde mm. Thomas Sørensen var hængt lidt ud, og havde måske også selv puttet lidt brænde på bålet med lidt kommentar på FB, nok om det!

Fakta er at stævnet i går blev holdt i Hårup. For at alt diskussion skulle blive gjort til skamme, var vi enige om at lave et perfekt løb med gode og sjove sektioner af blandet sværhedsgrad og forskellige underlag. Vi aftalte at vi fredag skulle lave sektioner, Thomas og jeg mødte fredag formiddag, og ved ankomst kunne til stor glæde se at Silkeborg kommune allerede havde kørt stabilgrus på vejen og parkeringspladsen, dog ikke den som var aftalt. Samtidig fik vi så et stort chok, træstammerne vi skulle køre sektion på var flyttet og kørt sammen i en bunke som ikke kunne bruges til trial. Thomas tog hurtigt kontakt til kommunen og forklarede, 1 time senere holdt en lastbil med grap klar til brug for at ligge stammerne på plads som vi ønskede, alt på Kommunens regning. Efter 2 timer var stammerne på plads,det gjorde at vi også her nu kunne tilbyde en sektion som ingen på forhånd kunne have trænet på :0)).  Nu var der ekstra travlt, men heldigvis kom Arvad og hjalp med de sidste sektioner. Trial miljøet kan sige meget om Thomas men de må sgu tage hatten af for det der er sket i Hårup, om kort tid bliver der lavet toiletbygning som deles med skytteforeningen, alt dette er Thomas fortjeneste, om han så skal have fingerne tapet sammen så han ikke kan bruge tastaturet vil flere nok diskutere :0)).

Vi byggede sektioner på nye steder sektioner og viste at det løse underlag ville drille, og vurderede meget på det. Tanken var at man skulle være fokuseret hele vejen, var man det ville det give få fejl til de bedste.

Kort om stævnet:

Classic havde som sædvanlig en kamp i kampen, Åge og Nicolai Schmidt ( far, søn) kæmpede om 1 pladsen, her trak Nicolai det længste strå da Åge kiksede i træstammerne, til stor jubel for sønnen. Nicolai vandt med 2 fejl mod Åges 10 prikker, om det var den meget flotte ny renoverede Yamaha der motiverede vides ikke.

C- klassen var et meget tæt opgør, her var der lighed fra start til slut 3 fejl til hver, lige mange nuller, 1ere osv. så her blev tiden afgørende. Mathias Lind var hurtigst og vandt foran Ricco Krogh.

Klasse B var på dagen domineret af Sofie Sørensen, hendes fine kontrol og fokus kom hende til gode, hun viste kun lille svaghed i stammerne og stenene men efter lidt rådføring kørte hun her også sikkert igennem. Sofie var også eneste B-kører som kørte en omg på 0 fejl.  Sofie vandt foran Martin Nilsen og Erik Blæsbjerg, mens årets samlede vinder Jonas Reinau måtte tage til takke med 4 pladsen.

Klasse A var som det hele året har været, været en dyst mellem Jan Jørgensen og Martin Hirschgaard. Jan var før dagen 2 points foran Martin i den samlede stilling i Trialaction/Herlev Auto Cup og der var derfor lagt op til tæt kamp. Martin holdt hovedet koldt og lavede kun 3 fejl af 200 mulige mens Jan lavede en ærgerlig 5er i sektion 3 og sluttede med 8 fejl. 3er på dagen var Søren Vinkler som tøffede stille og roligt rundt på 17 fejl.

Elite DM var nærmest afgjort, Morten Jotagas Andersen :0), havde vundet de første 5 afdelinger, og var sikkert i spidsen foran Dan Jotagas Jørgensen :0), og Kristian Jørgensen, dette var også dagens resultat. Morten kørte et flot løb med 29 fejl og bedste omg. på 0 fejl, stor margin ned til Dan med 56 og igen et hul ned til Kristian med 84 fejl. De efterfølgende samlede en dele flere fejl, men stadig tror jeg de havde en god dag.

+40 eller Honda 4RT klassen var det igen Michael Andersen der var bedst med 16 prikker i B-sporet.

En af de ting jeg tog med fra dagen , var det leg og hygge der var efterfølgende i sten og stammer, glade mennesker der snakkede, og spiste pølser, træning sammen med smil og sjov. Flere skulle lige prøve sporet en klasse højere, nogle skulle have fede billeder osv.  Det er det vi skal have gang i så bliver alle bedre og det flytter grænser.

Stævnet blev efter vores mening en succes, vi fik en klage over at skiltene var noget små, men dog var de store nok til at flere også fik 5ere ved at ramme dem :0), der blev givet points til alle og faktisk blev der nullet omgange i alle spor.

Jeg håber at alle har haft en god dag på trods af tumult, husk at nogle bruger tid på at I skal ud og have en god dag hver gang der bliver lavet stævne om det er på Sjælland , Fyn eller Jylland. Stor tak til Michael Pedersen og alle hjælpere på dagen.

Her lige et par billeder fra dagen:

Scroll to Top