DM 3-4 Holbæk (med resultater)

DM Holbæk 3
Jonas K flyvende

3-4 DM i cykeltrial blev i weekenden afholdt i Vipperød, et fantastisk sted med masser af udfordringer. Der var i alle klasser lagt op til hård kamp, alle de bedste danske kører, men også alle de bedste Svenske kører var tilmeldt. Sektionerensom var sat havde højt niveau og flere kører havde det svært om lørdagen. Altså var det kun de bedste i hver klasse som kom fornuftig igennem, mens de efterfølgende skulle være glade når de fik en 3er. Dette gjorde at nogle var helt nede og klar til at køre hjem da de jo troede at deres konkurrenterkørte fejlfri :0) Det var fra start også gjort klart at der blev dømt hårdt som til UCI VM, og at mindste berørring gav prikker.

Vi har endnu ikke modtaget resultater, men ligger dem op hurtigst, alt nedenstående er derfor kun ud fra hukommelsen.

I klasse 5-10 år var sporet ikke det værste her kom kørerne sikkert igennem med få fejl. Alex Overby glemte næsten helt at røre jorden og blev igen sikker vinder.

Klasse C var tilpas udfordrende, Tobias Sjøgren var igen bedst, mens der var mere kamp om de efterfølgende pladser. Med lidt flere fejl kæmpede HC og Jesper lidt mere i sektionerne. HC og Jesper har ikke kørt så længe, de var udsendt i Team Skive Ungdomsskole, Mekaniker og træner Frank, helt prof med turbus osv. De havde deres sag for, men lærte en hel masse i Holbæk, de var enige om at næste år kommer de tilbage med en større bus og flere kører, super indstilling på trods af kampen.

Klasse B var tilpas udfordrende, Mikkel Hansen var rigtig flot kørende og vandt begge dage foran Carl Schmidt, Mikkel sidder nu på den samlede første plads i klasse B før sidste afdeling.

I klasse A var båndet måske strammet lidt for hårdt, der blev givet rigtig mange prikker og alle havde det svært, første deg Tore trak det længste strå lørdag og vandt foran Nicolaj  som havde vundet de 2 første afdelinger. Genneralt havde alle det svært, men sjovt nok var det forskellige sektioner hvor fejlene blev lavet.

I klasse Elite var båndet også strammet, Jonas Kristiansen og Joakim Nymann var tilmeldt, sidstnævnt var lige kommet hjem fra worldcup med en 5 plads. Så vi udelukkende på deres kørsel var sektionerne perfekte, men når vi så kiggede videre på listen knækkede filmen lidt, de efterfølgende havde næsten max fejl på alle sektioner, det var tydeligt at de 2 forreste hører til i verdenseliten. Jonas vandt efter folt kørsel over Nymann med en margin på hele 8 prikker, han var hele dagen meget tændt og ville vise at han kunne. William nappede en flot 3 plads i tæt opløb med de efterfølgende. Sektionerne havde nivau af VM semifinale, det var vildt at se Joakim og Jonas køre dem med stor sikkerhed.

Pigeklassen som blev introduseret i år havde kun 2 deltagere denne gang, ved opstart blev det gjort klart at da der er stor forskel i niveau behøvede alle ikke køre samme klasse, alle deltagere vælger hvilke pile de vil køre og ville derefter bilve præmieret efter højest rangerende kategori, og efterfølgende bedst i hver gruppe, dette for at give alle den rette udfordring. Her blev der dog klaget over at hvis en kører i lavere klasse laver færre fejl end køren i højere klasse bør dette være vinderen!! Vi har lavet reglen ved første DM og alle var enige, det er det vi har kørt efter  og det som vi fortsætter med. Som eksempel ville Jonas K og Nymann ikke have været på podiet i herre hvis vi havde kørt den regl som ønskes, altså havde vi en officiel dansk mester på 10 år, ville det være fair!! Hvis vi ændre det til næste år , vil alle piger komme til at køre lysserøde pile, vil man køre med om pige DM er det dem man skal køre, hvis det er for svært kan man tilmelde sig i den klasse der passer til ens nivau blandt drengene. VM UCI har også kun en klasse for piger.

Efter præmie uddeling var det tid til at vende sektioner rundt til søndagen, vi blev enige om at sporet for de fleste skullelettes lidt da alle havde haft det svært, vi fik sat sektionerne og var enige om at det var lidt lettere.

Søndag var alle klar igen, sektionerne var fine, men lige som vi startede stod regnen ned og alt ude blev mega glat. Det vi havde gjort lettere blev opvejet af regnen, alle var dog lidt mere positive da de jo godt kunne se at dette var uforskyldt. Resultaterne var tæt på det samme som lørdagen, der blev byttet lidt rundt nede i tabellen, i toppen var eneste forskydninger at Nicolaj Sørensen igen var øverst i A, mens William røg ud af top 3 i Elite.

Alt i alt en stor tak til alle involverede i Holbæk Trial Klub, super fedt sted, flot arbejde af Bo og co.

Resultater fra DM i Holbæk:

Resultater 3. DM Holbæk 2015

Resultater 4. DM Holbæk 2015

Samlet DM stilling 2015

 

Scroll to Top