DM 1 MC Øster Hornum.

Dan fortæller.
Dan i fokus

Så blev MC sæsonen slået i gang i Rebild Trial Sport, her en rapport set med mine briller :0).

RTS  stod vanen tro for første DM, i det bakkede område ved Øster Hornum og jeg vil sige at sektionerne var flot varieret fra sand, stammer, glatføre, tæt skov til ko lort :0)

Udfordringer for alle og sektioner med flere spormuligheder.

Som nyt er reglementet ændret til 2014, du må køre forlæns, baglæns frem og tilbage hoppe på tungen osv. bare du ikke krydser dit eget spor med begge hjul og så kommer igennem på 1,5 min. Dette er efter min mening en fantastisk løsning, bedømmerne får det meget lettere, de halve skæld ud, simple regler for alle og kort tid i sektionen pr kører, dejligt :0)

Til løbet var jeg mest fokuseret på E sporet da jeg havde lovet at følge og hjælpe Mikkel Brade, her var det tydeligt at der nu var flere måder at gennemkøre sektionerne på og at det faktisk blev brugt. Sektionerne var her flot varieret i sværhed sådan at alle fik nuller, men også 5ere hvis ikke de var vågne. Tror dog at der var som var lidt trætte efter den lange køretur til nord :0)

Jeg lavede tidligere på året en samling med de “unge”  kører som der satses på fra DMU, her lagde jeg mit syn på hver enkelt på bordet med plusser og minus  så alle efter min mening kunne se hvad de skulle arbejde med og hvad de kunne lure af ved andre for i sidste ende at alle blev bedre. Jeg vil sige at min konklusion ramte meget rigtigt, men det bedste var at man tydeligt kunne se at nogle havde taget det til sig og virkeligt rettet op på de svage sider.

Jeg havde til Morten blandt andet skrevet at han jo vidste at han vandt hvis han bare kørte 85% og at han derfor sløsede lidt til løbene da det jo var okay bare at vinde med 5-10 prikker. En prik hist og pist gjorde jo ikke noget når de andre lavede flere :0) Til DM var Morten for første gang meget mere fokuseret fra start til slut og han nærmest smadrede de andre, ( håber at det er okay at jeg har lagt din DNA op Morten).

Der er nu flere nye unge med i klasse E, her viste de fin kørsel med udfald der forsvinder når de vender sig til de lidt strammere sektioner. Der bliver god kamp hen over året.

Jeg vil ikke skrive det store om hver klasse, dog lige et par ting som røg gennem mine tanker.

Klasse A vandt Jan Jørgensen igen, tror han er den sværeste af alle at slå når sektionerne passer ham er han extrem sikker, Jeppe kørte dog 2 meget flotte omgange.

 

B-klassen vandt Sofie flot med koncentrerede omgange, pigerne holder sig ikke tilbage :0)

Selvfølgelig også at Dan Jørgensen kunne blive nummer 2 i Elite på en tung Repsol med stift træben :0))

Se resultater her: Resultater 1. DM afd. 2014 i Øster Hornum