3 DM Hårup en stor succes.

Dagens overraskelse Emil Kallesø
Dagens overraskelse Emil Kallesø

Lørdag d. 14 sep. var der 3 DM i cykeltrial i Hårup’s fantastiske område som normalt bliver brugt til MC trial. Få dage før så det sort ud og vi var lige ved at aflyse da der ikke var mange tilmeldinger, vi besluttede dog at køre og så bare lave 6 sektioner til de fremmødte. Aftenen før kunne Thomas Sørensen så meddele at det væltede ind med tilmeldinger, og at vi nu var oppe på 43 deltagere, fedt. Vi havde bygget sektionerne tæt på hinanden så det var let for forældre at være med rundt og det gav også en fantastisk hygge. Vi havde flere nye med og samtidig mange rutinerede kører, men fælles for alle var det utroligt hvad de havde lært fra første DM til nu, niveauet er tydligt stigende og der er ikke tvivl om at der bliver kamp om placeringerne. Vi havde i flere klasser nye med helt fremme og der blev byttet rundt på resultaterne fra de første DMer. Vi mener selv at sektionerne var ramt perfekt med blandet sværhed i alle klasser, alle deltagere kom trækkende med cyklen mellem sektionerne med store smil på trods af at de havde fået prikker, nogle nåede ikke gennem sektionen på de 2 minutter, men havde alligevel smil på læben fordi de var nået længere end runden før :0).

Klasse 5-10 år blev suverænt vundet af Mikkel Asmussen som også vandt 1 afd. Mikkel ligner en der vil være helt i top ved afslutning af DM men han var dog ikke på Sjælland til DM 2 så her mangler lidt points. Klassen føres samlet af dagens 2er Gustav Jensen. Dagens yngste Victor Grefstad havde til min store glæde skiftet løbehjulet ud med sin Monty 205, her kæmpede han flot gennem flere sektioner og kan være stolt efter at have gennemført hele løbet på den lille cykel.

Klasse C havde årets 3 vinder da Thomas Bonde imponerede ved at køre hele løbet på kun 1 fejl, Kasper Arentz som fører samlet snuppede en flot 2 plads og øgede forspringet om den samlede sejr, mens 3er Jonas Jensen har vist stabil kørsel de sidste gange og han er nu rykket op på en samlet 2 plads. Thor Bay havde ikke en af sine bedste dage, han ligger dog lige på kanten af samlet metal, så mon ikke han er meget klar til de sidste DMer. Jakob Bøjstrup imponerede med  en 4 plads på sin Monty 207, kun 11 prikker og en bedste omg. på 1 fejl. I klassen var det flot at se nogle af de kører som kæmpede i de første 2 afd. havde lært meget og faktisk kom gennem sektionerne på få prikker, her var der også tydelig glæde at spore.

B- klassen  var igen en spændende kamp her var Nicolai Sørensen og William Nørgaard, de var lige i den samlede stilling, og der var lagt op til hård kamp. Begge startede i sektion 1, Nicolai nullede mens William overså en grøn port og startede med en meget “træls” 5er. Efter første runde var det så overraskende Emil Kallesø som havde føringen, Emil har kun kørt godt 1 år og først rigtig begyndt med sektioner til dette års DM. William var på trods af den dårlige start stærkt kørende og var fast besluttet  på at vinde, han valgte derfor at køre alle de resterende sektione på 0 fejl, Emil lavede lidt prikker her og der og William kunne trække sejren i land med flot og koncentreret kørsel. Nicolai ramte ikke dagen, der sneg sig tre 5ere ind på kortene og det er der ikke råd til på dette nivau. William trak nu lidt fra i den samlede stilling.

A-klassen skulle vise sig at blive lidt overraskende, Jakob Arentz som kun har kørt 1½ år og som er startet direkte i klasse A var imponerende kørende, han havde efter de første 2 omgange kun 3 prikker mens de andre haltede en del bag efter. Jakob er kun 14 år og han har på kort tid lært så meget af sine kammerater at han denne weekend selv slog dem af pinden, om det er helt fair kan vi jo diskutere :0). Jakob Storgaard som fører samlet træner fast med Arentz, han måtte på en lidt skidt dag nøjes med 3 pladsen da Mads Rabøl på 26″ var 2 prikker bedre på dagen.

I Elite var der ikke meget tvivl om resultatet, verdensmester Jonas Kristiansen vist på trods af et glemt skilt at han er godt kørende. Jonas sluttede med 14 prikker her af to 5ere. altså en overkommelig opgave. Erik Juric havde ikke en af sine bedste dage, nogle lidt dumme 5ere og lidt konsentration svigt gav 51 fejl total. Daniel Enevoldsen kørte A/E half and half, her viste han at denne mulighed er ganske god, Daniel kørte altså 50% elite og 50% klasse A og når vi ser på samlet score på kun 19 prikker og de bedste omgange på kun 4 fejl kan han godt være stolt.

Efter stævnet var det fedt at se den energi alle havde til at træne videre, alt skulle prøves af i det fede område , de steder som havde givet prikker skulle prøves igen og nogle prøvede lige klassen over for at se hvad det var.

Alle er ikke nævnt, og sikkert heller ikke på billede, men alle gjorde en fantastisk indsats på dagen.

Nedenstående lidt billeder fra stævnet og et link til billeder taget af Michael Pedersen.

http://kantate.smugmug.com/Hårup-Trial-2013

Vi takker Midtjysk Trialsport for en rigtig godt stævne, vi glæder os til 2014.

Resultatliste 3 DM Haarup 2013

Samlet DM stilling

Scroll to Top